25.12.2012

Joulua kerran vuodessako vaan?


Tänä jouluna tunnen itseni etuoikeutetuksi: rakkaat lähellä, turvallinen ja lämmin koti, syötävää ja juotavaa jouluna yllin kyllin, niinkuin muulloinkin, ystäviä ja rakkaita, jotka muistavat ja joita muistaa, olivat he sitten lähellä tai kaukana. Olen kiitollinen.

Ja paljon muuta: joulukuusi tuoksuu, joululaulut, itse valitut, luovat tunnelmaa, ja sopivasti joulun askareita. Tänä jouluna olemme riisuneet ja yksinkertaistaneet traditioita, pohtineet, mitä kukin perheessä joululta haluaa. Ensimmäinen joulu kahteenkymmeneen vuoteen vain aikuisten kesken. Erilaista. 

Muutenkin tämä joulu on erilainen kuin monet aiemmat, kun kaikkia läheisiä ja rakkaita ihmisiä ei ole enää joulupöydässä läsnä, nautimme joulusta tällä pienellä joukolla, rauhoittuen ja keskittyen. Joulun nautinto on minulle on perinteissä, rauhassa, läheisissä ihmisissä ja pakottomuudessa.



Joulu on kerran vuodessa vaan. Rauhaa toivon kaikille, rauhaa, joka hoitaa ja hellii mieltä ja kehoa. Rauhaa, joka meissä on, kunhan annamme sille tilaa ja aikaa. Rauhaa itsellemme, rauhaa toisillemme, kunnioitusta ja arvostusta.

2 kommenttia:

  1. Teilläkin on ollut myös rennon rauhallisen oloinen joulu :) Monesti ihmisillä unohtuu joulun todellinen sanoma ja kiirehditään pää-kolmantena-jalkana paikasta toiseen.

    VastaaPoista
  2. Hei SatuMaria,
    Meillä joulut on vuosittain kovasti erilaisia ja tähän kohtaan elämää sopi parhaiten tällainen joulu.
    Suosittelen, ja uskoisin, että tästä vielä rauhoitetaan tulevia jouluja entisestään.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi.