2.7.2011

Elämä täyttää päivät

Eeva Kilpi kirjoitti: "Kun elämä täyttää päivän, jäävät muistiinpanot vähäisiksi."

Joskus tuntuu siltä, että vähempikin riittäisi. Olen ahne elämälle, haluan olla mukana paljossa, kokea, tuntea, nähdä ja kuulla. Pysähtymiseen jää kovin vähän aikaa, vaikka juuri silloin aistini tarkentuvat, havainnoin toisin, hengitys syvenee ja olen kiinni elämässä, läsnä, niin kuin nyt on muotia sanoa.

Mitä minulle tarkoittaa läsnä oleminen?

Kun olen luonnon keskellä, meren rannalla, lapsuuteni ja koko elämäni kesämaisemassa, olen läsnä. Vaikka olen internetin hyperavaruuden liepeillä kannettavani kanssa, kesäisen tuulenvireen vilvoittaessa helteen hehkuttamaa hipiääni, olen itseni lähellä, luona ja sisällä. Yhdessä kera kanssani. Tasapainossa. Ei ole lähtemisen tarvetta tai pakkoa. Voin ja saan vain olla, minä, itseni.

Miksi tai miten se ei tahdo onnistua muualla? Mitä minun on oltava muuta kuin minä ja itseni, koskaan, missään? Miksi vasta lomalla minulla on muka mahdollisuus elää itsensä näköistä elämää rauhassa ja rauhallisesti? Vai kuvittelenko vain; ehkäpä elämäni onkin tätä täällä ja tässä ja jotain ihan muuta muualla ja toisena hetkenä. Silti minun elämääni, täyttä ja täyteläistä ja kokonaisuus kertyy kaikesta yhteenlasketusta.

Minussa on siis monta minua, tai minän osia. Pysähtymällä huomaan taas jonkun osasen, joka on jäänyt vähemmälle, kun elämä on muilla asioilla täyttänyt päiviäni. Olen pienistä hetkistä onnellinen, kun vaan huomaan pysähtyä juuri silloin, kun elämä täyttää päiviäni ja luulen, että jokainen kolo on jo täynnä. Pieni liraus läsnäoloa mahtuu täyteenkin astiaan.

Tyyntyvässä illassa, lokkien huutelussa, saunanlämmityksen savuissa ja mielenrauhan vallitessa näitä vajaita muistiinpanoja kirjoittelen. Tässä ja nyt.

2 kommenttia:

 1. Heippa! Täällä uusi lukijasi. Ihana blogi!!Tervetuloa myös romulyyli-blogiin visiitille toivottaa Riitta Sinikka.

  VastaaPoista
 2. Hei Riitta, tervetuloa ja kiitos kommentista.

  Kesämieltä sinulle!

  Teenpä vastavierailun, kiitos kutsusta.
  Tessi

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi.