18.11.2011

Läsnäolemista

 

Toscanalaisessa pienenpienessä sekatavarakaupassa t-paitojen ja pyyheliinojen joukossa hyllyllä oli yllätys, ihka oikea maalaiskissa. Sen totaalinen keskittyminen omaan oloon, häiriintymättömyys turistien ja paikallisten levottomastakin elämöinnistä herätti ajatuksen siitä, millä asioilla loppujen lopuksi on merkitystä.

Eilisiltana olin tutustumassa Mindfulnessin maailmaan. Olen siihen jo aiemminkin perehtynyt ja nyt sain lisää ahaa-elämyksiä ja omakohtaisia kokemuksia siitä, millaista on pyrkiä läsnäoloon itseni kanssa ja huomata levottomuuden  ja pysähtymättömyyden valta ajattelussani ja elämäni rytmissä. Sanon "pyrkiä", koska ajatukseni veivät minut mennessään, vaikka luulin pystyväni irrottautumaan niistä helposti. Halu kontrolloida omia ajatuksia, ohjata järjellä koko toimintaansa, koska "minä tiedän itse, miten...", oli yllättävää, vaikka näinhän olen aina toiminut. 

Tajusin, että vain irti päästämällä voin saada kiinni. Kiinni itsestäni, omista tuntemuksistani ja haluistani, toiveistani. Ne näkyvät ja kuuluvat selvemmin, kun muu kohina ja välkyttely vähenee ja lakkaa. Kun haluan uutta, on vanhaa raivattava pois, tehtävä tilaa - ajatuksille, tunteille, tekemiselle, olemiselle. 

Ihmisen mieli on metka peli. Alitajunta tekee töitä jatkuvasti. Kuuntelenko sitä, omaa viisasta neuvonantajaani? Ihan kohta, ehkä huomenna? Vai nyt ja tässä?

4 kommenttia:

 1. Niin juuri, kun vain saisi kiinni siitä oman mielensä rauhasta aina tarvittaessa. Ja irtipäästämisen oppitunti on se vaikein kaikista meille, jotka olemme kiintyneet kaikkeen täällä olevaan.

  Suloinen kissakuva, kissanpäiviä myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Marja Leena.

  Opettelua koko elämä. Ja sallimista, opettelun ja osaamattomuuden ja joskus osaamisenkin sallimista.

  Pakkasta ulkona, mieli lämpimänä!

  VastaaPoista
 3. Sinulla on niin tärkeitä ajatuksia tässä postauksessa. Ihmeellistä on tämä elämä, yhä vaan..mutta eteenpäin aina mennään. Toivotan sinulle hyvää päivää!

  VastaaPoista
 4. Niin, Riitta, elämä on ihmeellistä. Ja kun me huomataan se, niin aina vaan ihmeellisemmäksi se muuttuu. Hyvä kierre.

  Kiitos, hyvää päivää sinullekin ja ihan kaikille muillekin.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi.